-1 IT4Health | Onderzoek regionale zorgcommunicatie regio Apeldoorn, Langer Thuiswonen
IT4Health | Onderzoek regionale zorgcommunicatie regio Apeldoorn, Langer Thuiswonen
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Datum
Categorie
Zorgcommunicatie
Over dit project

Samenhangende zorg voor burgers met een complexe zorgvraag

In opdracht van de Kerngroep Zorg Apeldoorn is het Zorg&ICT programma ontwikkeld. Als onderdeel hiervan vond het eerste onderzoeksproject plaats gericht op de groep mensen die door de veranderende wetgeving langer thuis willen of moeten blijven wonen. Voor hen is het van essentieel belang dat alle betrokken zorgaanbieders snel en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Het onderzoek is uitgevoerd door Saxion Lectoraat Technology, Health en Care. IT4health heeft het programmamanagement op zich genomen.

Aan de hand van patientjourney’s is bij alle betrokken zorgpartijen onderzocht op welke wijze communicatie op termijn gewenst is en nu verloopt. Aan de hand van dit onderzoek is een invulling gegeven op elk nivo van samenwerking: organisatie, informatiestromen, systemen en benodigde infrastructuur. Het rapport gaat vervolgens in op de roadmap voor elke individuele zorgaanbieder die onderdeel is geweest van dit project.

Het project is op 15 maart 2015 opgeleverd aan de opdrachtgevers en gepubliceerd op 1 juli 2015.

Deelnemende partijen

Aan dit project hebben meegewerkt

  • Gelre Ziekenhuizen
  • RIWIS Zorg en Welzijn
  • Vérian Thuiszorg
  • GGNET
  • Atlant Zorggroep
  • SaFyrA (Samenwerkende fysiotherapeuten Apeldoorn)
  • Gemeente Apeldoorn
  • Provincie Gelderland

Regionale Zorgcommunicatie op basis van XDS

In dit project is een zgn. informatie-architectuur ontwikkeld. Door zich hieraan te committeren wordt bereikt dat de verschillende groepen zorgaanbieders vanuit hun eigen systeem de digitale toegang tot elkaar en daarmee tot transmurale samenwerking kunnen vinden. Hiermee werken de sectoren Zorg en IT in Apeldoorn samen aan een zorginfrastructuur en wordt er met zorgverleners in het veld invulling gegeven aan oplossingen. Met steun van de gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland en in samenwerking met het bedrijfsleven, Saxion en en Apeldoorn Stagestad is er aan het project gewerkt en zo bijgedragen aan een betere zorgcommunicatie voor burgers in de gemeente Apeldoorn e.o.

Het rapport is vrij op te vragen door contact op te nemen via de website